Telefon Zöld szám anyáknak +36 80 414 565

Új Nap, Új Remények – Támogasd az EMMA Vonalat!

2022-ben is részt veszünk az Új Nap, Új Remények adománygyűjtő kampányában, ahol EMMA követei az EMMA Vonal működési költségeinek előteremtéséért kampányolnak. A legcsodálatosabb ebben a pár hétben mindig az, hogy az ő hangjukon keresztül terjed az anyák ügyének jelentősége. Szeptember 30-ig támogathatjátok a kampányaikat. Nézzük, hogy idén kik álltak követként az EMMA Vonal mellé – a nevükre kattintva pedig támogathatod is őket.

Agócs Írisz, illusztrátor

“Mert érezhetjük, egy nagy nyüzsgő családban vagy baráti közösségben is, hogy nincs aki értően támogatna, és láttam sok elképesztően erős anyát, aki a világot is simán lazán elviszi a hátán. De az felbecsülhetetlen, hogy ha szükség van segítségre, akkor van hova fordulni, és, hogy ez elérhető bárki számára. Ezért nagyon fontos, hogy van EMMA, egy szakértőkből álló önkéntes női közösség, akik jelen vannak, hogy meghallgassanak és lelki támogatást adjanak, amikor erre szükség van.”

Bálint Bogi, EMMA Vonal önkéntes, EMMA Műhely facilitátor

“Mindannyiunknak jár az értő figyelem, hogy meghallgassanak, hogy kimondhassuk az érzéseinket egy biztonságos közegben, hogy érezzük: nem vagyunk egyedül és tartozunk valahova. Ez mind az EMMA Vonal. Talán soha ennyire nem volt szükségünk egymásra, mint most. Kapaszkodjunk össze, kérlek, és segítsetek.”

Hutóczki-Orosz Éva, újságíró 

“EMMA itt van. Itt van és meghallgat, ha egy vállra van szükséged, amin kisírhatod magad. Itt van és megtart, amikor úgy érzed, a szakadék szélén egyensúlyozol. Itt van, és beszélget veled, mikor megsebeznek a mások által kiejtett szavak. Itt van és segít, mikor mindenki más csak bánt. EMMA itt van, mert tudja, hogy min mész keresztül. Érti, hogy nehéz, és segít akkor is, ha az útvesztőbe épp csak beszűrődik a fény.”

Széles-Horváth Anna, újságíró

“Sisterhood, mondja az angol arra, amikor a nők egymást támogatják. Nekünk miért nincs külön szavunk erre? Legyen! Én ebben hiszek: a női összefogásban. Anyák és lányok, barátnők és rokonok, kortársak és eltérő generációk. Meséljünk egymásnak! Beszéljünk egymással! Semmi nem ad annyit, mint amikor valaki a legnehezebb helyzetben rád néz és azt mondja: ezt én is éreztem.”

Tóth “girlzonboard” Flóra, újságíró

“Hiszem: ahogy az anyák érzik magukat, az nagyban befolyásolja az egész társadalom jóllétét. Azokét is, akik azt gondolják, hogy nekik ehhez semmi közük. Én már hozzá tudom tenni a magam anyai boldogságát egy jobb társadalmi működéshez (szívesen), de ide hosszú út vezetett, nagyon sok családi és baráti segítséggel, terápiával, egyéni munkával magamon és az anyaságomon. És pontosan tudom, hogy nincs mindenki olyan elképesztően szerencsés helyzetben, mint én. Sőt. Nekik tud ott lenni az Emma Vonal.”